710001

Uudised ja info Eesti Posti uute frankeerimasinate (punaste) templite kohta
Post Reply
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

710001

Post by elmo »

Kalle Muru saatis pildi
Image
ja kirjutas:
Täna jäi silma lisatud pildil olev asi. Kirja saatja on Stockmann. Uurisin asja tükk aega, aga tundub vägagi frankeerimismasina jäljend olevat. Segadusse ajavad nihked joontes nii kalendriväljal kui ka vääringuväljal. Äkki on hoopis mingi uus tehnoloogia? Tavaliselt templil ei saaks justkui nihkeid olla, see peaks rohkem trükitehniline probleem olema. Samas tint on veidi laiali läinud ja ka ümbriku vasakus servas on värvikriipsukesi. Need on küll frankeerimismasinatest tuttavad. Värvitoon on ka veidi harjumatu.
Selline joonise nihe (jätsin pildi vähendamata, et see paremini silma paistaks st pilt on kaks korda suurem, kui selle alafoorumi piltide puhul tavaks saanud) meenutab tõesti veidi ebakvaliteetset tindiprinteri trükki. Ega see ju iseenest midagi uut ole, et templijäljend moodustatakse printeriga ning mitte trükiklišee abil.

Uue seerianumbri kasutuselevõtt viitab ka mingi erinevuse olemasolule võrreldes eelnevalt kasutatutega.

Ehk on keegi paremini informeeritud ning võiks huvikaaslastele lisateavet jagada ...
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Re: 710001

Post by elmo »

Pearu Volk saatis pildid:

Image

Image

ja kirjutas:
Saadan ka kaks pilti (üks suurendusena) 710001 -st. Kirja saatjaks EMT. Igal juhul ei ole see tavaklishee jäljend, Arvan, et tehnolppgia sama, millega trukitakse sorteerimismärkeid ja Ühes hingamist ja muud taolist.
Küllap see tõesti nii on.
Post Reply

Return to “punased frankeerimismasinate templid”