Mis maa

Siia võiks postitada filateelia-alaseid küsimusi ja probleeme, millele kogenumatelt kommentaari soovitakse või siis häid nõuandeid, mis ka huvikaaslastel kasulik teada võiks olla
Post Reply
skater
Posts: 18
Joined: 28.04.2010 20:45

Mis maa

Post by skater »

Tere mul siis paar marki millel mul pole õrna aimugi mis maa omad nad on ja tahaks neist üldse täpsemalt teada saada kuna kogumist alustasin 7,8 aastaselt siis ei uurinud ma neist eriti midagi aga nüüd olen 12 ja ostsin kupatuse marke kokku ja nende paari kohta mille pilt siin on tahaks infot saada
Image
ToivoK
Posts: 120
Joined: 03.03.2006 17:36

Re: Mis maa

Post by ToivoK »

Cape of Good Hope - Briti asumaa (koloonia), Hea Lootuse Neem tõlgituna. Aafrikas. Need naisega kuninganna Victoria aegsed.
Standardmargid.
Transvaal - kah inglise asumaa Aafrikas. Sellel ja osadel Cape of Good Hope markidel kujutatud kuningas Edward (Victoria ja George V vahel 20saj algul).
Nippon - Jaapan.
Antigua- briti asumaa Kariibi mere piirkonnas, saareriik. Kuninganna Elizabeth II aegne.
Suriname - peaks olema endine hollandi asumaa Lõuna-Ameerikas, nn hollandi Guyana (on veel Briti Guyana ja Prantsuse Guyana).
Guyana tähendab "paljude vete maad" tõlgituna.
El Salvador on muidugi Salvador ka Lõuna-Ameerikas.
skater
Posts: 18
Joined: 28.04.2010 20:45

Re: Mis maa

Post by skater »

aaa Tänan siin muidu veel ühed. Ma tean, et deutshe on saksamaa aga nüüd ma sain hunniku kus on juures veel mingi Bundes.

Image

ja siis siin et nagu wtf mis vahe neil on

Image
skater
Posts: 18
Joined: 28.04.2010 20:45

Re: Mis maa

Post by skater »

kuku miks keegi ei vasta?
Jaanus
Posts: 740
Joined: 12.10.2006 10:08
Location: Luua, Jõgevamaa
Contact:

Re: Mis maa

Post by Jaanus »

Esimesel pildil enamasti Inglismaa (pildi keskel, maa nime ei ole, on valitseva monarhi portree) ja inglise asumaad, mida tänapäeval ei pruugi enam kaardil olla, Cape of Good Hope - Hea Lootuse Neem, Transvaal, aga margikataloogist leiab vajaliku info kätte - või internetist. Nippon-Jaapan, Magyar-Ungari, Shqiperise-Albaania.... Uuri ja puuri ise :wink:
Post Reply

Return to “Filateelia-alased küsimused, vastused ja nõuanded”