Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Uudised ja mõttevahetus kõrval- ehk suveniirtemplite teemal
Post Reply
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Eesti Posti uudiseteveebilt
http://www.post.ee/?id=4396

Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Eesti Post, Eesti Politsei, Eesti Piirivalve, Eesti Autoklubi ja Regio õpetavad ühisel rattaretkel 6.-9. juulini Koidula piiripunktist Pärnusse kõiki rattasõiduhuvilisi, kuidas liikluskeerises toime tulla ning enda elu ohtu seadmata sõita.

"Päev-päevalt on meie tänavatel näha rohkem jalgrattureid – ratas pole enam pelgalt vahend vaba aja veetmiseks ja sportimiseks, vaid ka igapäevane liiklusvahend ühest kohast teise jõudmisel, millele annab kinnitust ka järjest suurem jalgrattateede rajamine," ütles rattaretke "Tahan sõita ohutult!" eestvedaja, Eesti Posti tootmisdirektor Maire Lodi. "Paraku kasvab ka jalgratturitega, sealhulgas lastega juhtunud liiklusõnnetuste arv," möönis julgestuspolitsei liiklusjärelevalve talituse ülemkomissar Tõnis Sulu.

Politsei juhib jalgrattaretkega tähelepanu, et ka jalgrattaga liigeldes tuleb ohtudele liikluses tähelepanu pöörata ning et politsei on kodaniku jaoks kättesaadav igas Eestimaa piirkonnas. Jalgratas on üks põhilisemaid töövahendeid ka kirjakandjatel, mistõttu on Eesti Postil võimalus saada ratastega liigeldes hea ülevaade postitöö korraldusest ja võimalikest probleemidest erinevates Eestimaa punktides.

Rattaretkelistega on oodatud kaasa sõitma kõik huvilised ja ühineda võib ükskõik millises punktis. Enam kui poolsada retkel algusest lõpuni osalejat külastavad mitmeid posti- ja konstaablipunkte Võru-, Valga-, Viljandi- ja Pärnumaal. Avalikel üritustel Võrus, Otepääl, Tõrvas ja Pärnus räägitakse ohutust liiklemisest ning lapsed saavad oma teadmised ja oskused proovile panna mitmetes võistlustes, milles osalejate vahel loositakse rattaretke lõpp-punktis välja tehniliselt korras jalgratas. Rattureid on lubanud tervitama tulla Võru linnapea Ivi Eenmaa ja abilinnapea Innar Mäesalu, Otepää vallavanem Aivar Nigol, Tõrva abilinnapea Tõnu Jaansalu, Pärnu maavanem Toomas Kivimägi ja Pärnu linnapea Ahti Kõo.

Üritustel osaleb Lõvi Leo ning Eesti Post võtab kasutusele rattaretke suveniirtempli.

Enam kui 300 kilomeetrisel retkel sõidavad kaasa ka Eesti Posti juhatuse esimees Peeter Raudsepp, Lõuna regiooni juhataja Tarmo Kirotar, Lääne politseiprefekt Priit Suve, Pärnu politseiosakonna ülemkomissar Tarmo Kohv, Värska vallavanem Rein Järvelill, Eesti Piirivalveameti staabiülem kolonel Aare Evisalu, Võru maavanem Ülo Tuulik, Eesti Autoklubi juhatuse liige Jaanus Laas ja mitmete kohalike omavalitsuste esindajad.

Eesti Post korraldab suviseid rattaretki juba viiendat aastat, alates möödunud aastast on kaasa sõitnud ka Eesti Politsei esindajad.

Lisainfo:
Inge Rumessen, AS Eesti Post kommunikatsioonijuht
Tel. 507 0944; inge.rumessen@post.ee

Annela Laaneots, Politseiameti pressiesindaja
Tel. 612 3050; annela.laaneots@pol.ee

=======================
Politseiameti veebil on uudisele
http://www.pol.ee/?id=41966
lisatud ka pilt,
Image
mis tõenäoliselt on rattaretkel kasutatavaks suveniirtempliks ja ajakava. Viimatinimetatu on suveniirtemplist huvitatud kogujate jaoks oluline info ning seetõttu kopeerin selle sõnumisse

AJAKAVA

06. juuli

10.30 - 11.00 Retke avamine ja teelesaatmine Koidula piiripunkti juures

12.00 - Obinitsa, Setu muuseumi külastus

14.30 - Lasva

16.00 - 18.00 Võrus Vabaduse platsil jalgrattasõidus osalejate vastuvõtt, lastele
jalgratta vigursõidu võistlus, joonistusvõistlus "Tahan sõita ohutult", politseiorkestri kontsert, politsei ja autoklubi tehnika näitus, külla tuleb Lõvi Leo, täispuhutav postkontor, kasutusel retke suveniirtempel.

07. juuli

10.00 - Rõuge

13.00 - Antsla

17.30 - 19.30 Otepääl Keskväljakul jalgrattasõidus osalejate vastuvõtt, valla turvapäev, politsei, päästeameti, kiirabi ja autoklubi tehnika näitus, lastele jalgratta vigursõidu võistlus, joonistusvõistlus “Tahan sõita ohutult”, külla tuleb Lõvi Leo, täispuhutav postkontor, kasutusel retke suveniirtempel.

08. juuli

10.00 - Kuigatsi

12.00 - 14.00 Tõrva Keskväljakul postkontori ja bussijaama taguses parklas jalgrattasõidus osalejate vastuvõtt, politsei ja autoklubi tehnika näitus, lastele jalgratta vigursõidu võistlus, joonistusvõistlus “Tahan sõita ohutult”, külla tuleb Lõvi Leo, täispuhutav postkontor, kasutusel retke suveniirtempel.

16.00 Karksi-Nuia

17.00 Abja-Paluoja

09. juuli

10.00 - Tihemetsa

10.30 - Kilingi-Nõmme

14.00 - 16.00 Pärnu teater Endla esisel Keskväljakul rattaretke lõpetamine, politseiorkestri kontsert, lastele jalgratta vigursõidu võistlus, joonistusvõistlus "Tahan sõita ohutult", politsei, piirivalve, posti ja autoklubi tehnika näitus, külla tuleb Lõvi Leo, täispuhutav postkontor, kasutusel retke suveniirtempel.

================
Kui eelnev on pärineb filateeliauudiste listi 4. juuli õhtul saadetud sõnumist, siis täna jõudis Hiiumaale rattaretke postkaart Obinitsast, mis tõenäoliselt oli esimeseseks rattaretkel külastatud postkontoriks
Image
Suur tänu Jürile!

Samuti on rattaretke kajastamist alustanud ka ka meediaväljaanded:

Rattaretk “Tahan sõita ohutult!” lõpeb Pärnus (Grete Naaber) -- Pärnu Postimees 05.07.2005
http://www.parnupostimees.ee/050705/esi ... 057054.php

Ohutu liiklemise õpe rattuseile (Andero Kaha) -- SL Õhtuleht 08.07.2005
http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=177097
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Virtsu veebile
http://www.virtsu.ee/
on jõudnud uudis:
Image

8. juulil kell 10 jõuab Virtsu Merepäevale rattaretk "Tahan sõita ohutult!".

Eesti Post korraldab koostöös Eesti Politsei, Eesti Piirivalve, Eesti Autoklubi, Coca-Cola HBC Eesti ja Regioga ühise rattaretke "Tahan sõita ohutult!". Retke eesmärk on teadvustada rahvale, kuidas rattaga ohutult liigelda ning liikluskeerises toime tulla. Rattaretkelised sõidavad 6.-8. juulini Ikla piiripunktist läbi Häädemeeste, Uulu, Paikuse, Audru, Tõstamaa, Pärlselja, Varbla, Paatsalu, Virtsu, Lihula ja Rõude Haapsallu.

Teekonna vältel külastatakse mitmeid postkontoreid ja konstaablijaoskondi, kuhu on oodatud ka kõik huvilised. Häädemeestel, Uulus, Paikusel, Audrus, Tõstamaal, Varblas, Virtsus, Rõudes ja Haapsalus toimuvad üritused, kuhu oodatakse kohalikke jalgrattaga sõitjaid ja muidu liiklejaid. Ratastele tehakse tehniline ülevaatus, lisatakse parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks helkureid. Räägitakse ohutust liiklemisest. Paikusel ja Virtsu pargis korraldatakse lastele vigursõidu võistlus ja Rõudes tehakse korrastustöid laste mänguväljakul.

Retkele ootame kõiki rattasõiduhuvilisi. Retke ei pea kogu pikkuses läbi sõitma, ühineda võib igas peatuskohas. Kui retke kaasasõitmine tundub ülejõukäiv, siis tulge ikkagi kindlasti 8. juulil kell 10 Virtsu kooli juurde, kus saate osaleda laste vigursõidu võistluses ja samuti jagame vajalikke näpunäiteid teie rataste korrashoiuks. Platsi kõrval olevast "Postibussist" saab samal ajal retke eritempliga kirju ja kaarte saata.
Sama võib lugeda Hanila valla uudistest
http://www.hanila.ee/uudised.php3

Korraldajate veebidele pole info veel jõudnud, kuid aega veel on -- küllap jõuab.
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Eesti Posti uudisteveebilt
http://www.post.ee/?id=4978
Rattaretk "Tahan sõita ohutult!" propageerib ohutut liiklemist

Eesti Post koostöös Eesti Politsei, Eesti Piirivalve, Eesti Autoklubi, Coca-Cola HBC Eesti ja Regio korraldavad 6.-8. juulini ühise rattaretke "Tahan sõita ohutult!" Iklast Haapsallu, mille eesmärk on propageerida ohutut liiklemist.

"Kõik liiklejad – olgu nad siis vana rattaloksuga või kiiremat sorti autoga, peavad arvestama ka teiste teelolijatega," sõnas retke peakorraldaja Eesti Posti kvaliteedidirektor Maire Lodi. "Ärgem tekitagem ohtlikku olukorda ükskõik millisele liiklejale. Kui autod peavad parema nähtavuse jaoks sõitma tuledega, siis ratturid peavad samuti olema nähtavad. Pimedal ajal ei tasu tulla tumedate riietega ja ilma ühe helkurita teele. Me kõik oleme seda väärt, et alati alustatud sõidud sihtpunktini jõuaksid."

"Meie üldist liikluspilti vaadates jääb vahel mulje, et autostumas pole mitte ainult liiklus vaid ka inimeste mõtlemine. See, et kellelgi on all vähem rattaid kui neli, ei tähenda kindlasti, et temaga liikluses vähem arvestada tohiks. Antud rattaretkega kutsumegi kõiki autojuhte üles rohkem märkama ja austama oma kaherattalisi kolleege," ütles julgestuspolitsei liiklusjärelevalve talituse vanemkomissar Tõnis Sulu.

Politsei juhib jalgrattaretkega tähelepanu, et ka jalgrattaga liigeldes tuleb ohtudele liikluses tähelepanu pöörata ning et politsei on kodaniku jaoks kättesaadav igas Eestimaa piirkonnas. Jalgratas on üks põhilisemaid töövahendeid ka kirjakandjatel, mistõttu on Eesti Postil võimalus saada ratastega liigeldes hea ülevaade postitöö korraldusest ja võimalikest probleemidest erinevates Eestimaa punktides.

Teekonna vältel külastatakse mitmeid postkontoreid ja konstaablijaoskondi, kuhu on oodatud ka kõik huvilised. Häädemeestel, Uulus, Paikusel, Audrus, Tõstamaal, Varblas, Virtsus, Rõudes ja Haapsalus toimuvad üritused, kuhu oodatakse kohalikke jalgrattaga sõitjaid ja muidu liiklejaid. Ratastele tehakse tehniline ülevaatus, lisatakse parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks helkureid, samuti selgitatakse ohutu liiklemise põhimõtteid. Paikusel ja Virtsus korraldavad retkelised lastele vigursõidu võistluse ja Rõudes tehakse korrastustöid laste mänguväljakul.

Retke sõidab kaasa "Postibuss", kust saab retke eritempliga kirju ja kaarte saata.

Ohutut liiklemist teadvustav rattaretk toimub kuuendat aastat.

AJAKAVA

6. juuli 2006
10.30 -11.00 Rattaretke avamine Ikla piiripunktis 13.00 Häädemeeste 17.00 Uulu 18.00 Paikuse - lastele vigursõidu võistlus

7. juuli 2006
10.00 Audru
13.00 Tõstamaa
15.00 Pärselja
17.00 Varbla

8. juuli 2006
10.00 Virtsu - lastele vigursõidu võistlus 14.00 Rõude – korrastatakse laste mänguväljakut 17.00 Haapsalu

Lisainfo:
Terje Puusepp; AS Eesti Post Infotoimetaja Tel. 534 89148; terje.puusepp@post.ee

Martin Luige; Julgestuspolitsei infojuht tel 5023124
Filateeliauudiste listi sai edastatud valik viiteid:
Häädemeeste valla kalender 06.07.2006
http://www.haademeeste.ee/index.php?calenderID=99
Paikuse valla üritused
http://www.paikuse.parnumaa.ee/uritused/index.html
Tõstamaa valla uudised
http://www.tostamaa.ee/default.asp?object_id=2&id=46
Hanila valla uudised
http://www.hanila.ee/uudised.php3
Virtsu veeb
http://www.virtsu.ee/
Marna valla veeb
http://www.martna.ee/
Haapsalu linna veeb
http://www.haapsalu.ee/index.php?lk=22&show=1072

xxx
Vaido
8.07.2006 20:08
[filateelia:1191] Re: Rattaretk TAHAN SÕITA OHUTULT 08.07.2006
Tere,

Panin kiirelt pisikesed pildid üles... pildid on (nagu tavliselt:-( ilma allkirjadeta, sest alles jõudsin koju ja sain just paar päeva vaiki olnud netiühenduse tööle... kui keegi soovib endale trükkimiseks või muuks otstarbeks suuremat ja korralikku faili mõnest pildist, siis võib alati meili teel küsida vaido@vaido.net ...

http://www.vaido.net/Pernau2006/

Võtsin osa ainult rattaretke esimese päeva (06.07.2006) Iklast Pärnusse... ega esimene kord tohigi väga üle pingutada:-)... tänud Mairele, Tiit Hansmannile ja teistele Eesti Posti töötajatele, tänu kellele teisipäeva lõuna ajal tekkinud mõttest sai kiiresti teoks tehtud kena puhkus Pärnumaal...
Ratas sai ELS'ga Iklasse ja loodetavasti on ka juba Tartusse tagasi jõudnud:-)...
Kiitus Mairele ja teistele korraldajatele, et selline kena ettevõtmine on aastaid elus püsinud... kõik laabus õlitatult ja ajagraafikust mõnel pool isegi kiiremini...

Stardis esimene loendus andis tulemuseks 92 osavõtjat, aga peale minu oli teisigi, kes seal pikemat või lühemat maad kaasa sõitsid... nii et osalejate koguarv oli kindlasti 100++... minu ratta spidomeeter näitas Paikusele jõudes 70,31 km, maksimaalne kiirus 30,72 km/h, keskmine kiirus 17,73 km/h ja puhas sõiduaeg 3:57:56

Kohalikus ajakirjanduses leidis rattaretk ka esiküljel kajastamist:
http://www.parnupostimees.ee/070706/esi ... 065908.php

Tervitustega
Vaido
Juba on Vaidot põhjust tänada rattaretkelt saadetud postkaardi eest. Lisan pildi, et templi värvist ja mõõtmetest ettekujutus tekiks:
Image
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Äsja ilmunud POSTISARV tutvustab eelinfona käesoleval suvel toimuvat 7. rattaretke Saaremaal, mis tahetakse lõpetada 07.07.2007 kell 7.
Kõrvaltempel on traditsioonilise kujundusega
Image

Täpsem marsruut ja ajakava selguvad hiljem.
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Maire Lodi [Maire.Lodi@post.ee]
18.06.2007 11:27
Tere,
... marsruudile jäävad sellised postkontorid: 05. juuli: Kuivastu, Liiva; Orissaare, Tornimäe, Kaali. 06. juuli: Aste, Kärla, Kihelkonna, Lümanda. 07. juulil Salme, Kuressaare.

Kõik kes soovivad tembeldusi, peaksid saatma ümbrikud või kaardid mulle hiljemalt 03. juuliks Pallasti 28. Arvestama peab, et tempel on päris suur ja punast värvi. Kui keegi soovib kaardile templit saada, siis kaart ei tohiks olla selline libe ja läikiv, kus tempel laiali läheb. Varasematel aastatel on selliseid olnud ja tempel on laiali läinud.

Kena päeva
Maire Lodi
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Maire Lodi saatis ka pildid rattaretke kaardist:
Image
Image
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Rattaretk 2008

Post by elmo »

Artikkel ajalehtede MEIE MAA
http://www.meiemaa.ee/
ja HIIU LEHT ühisest lisalehest SAARTE SUVENÄDAL nr 1 (166) 6.-12.06.2008 lk 5
Image
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Re: Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Eesti Posti uudis:
http://www.post.ee/?id=6946
08.07.2008 - Rattaretk Tahan sõita ohutult seekord Hiiumaal

10.- 12. juulil sõidavad Hiiumaa teedel Eesti Posti, Eesti Politsei, Eesti Piirivalve, Eesti Autoklubi, Coca-Cola HBC Eesti ja Regio ratturid eesmärgiga teadvustada, kuidas rattaga ohutult liigelda ning liikluskeerises toime tulla. Retk toimub juba kaheksandat aastat ja sellest võtab osa 145 ratturit.

„Teekonna vältel külastatakse Kõrgessaare, Emmaste, Käina, Kärdla ja Suuremõisa postkontoreid, tehakse koostööd Hiiumaa politsei ja piirivalve esindajatega. Marsruudile pikkusega 255 km jäävates külades ja linnas toimuvad üritused, kuhu oodatakse kohalikke jalgrattureid ja muidu huvilisi. Heaks tavaks on saanud, et iga läbitava omavalitsuse territooriumil sõidavad kaasa kohaliku omavalitsuse esindajad,“ kommenteeris retke Eesti Posti kvaliteediosakonna juhataja Maire Lodi. Lodi on rattaretke idee algataja ja seotud selle korraldamisega 2001. aastast.

„Rattaretk toimub sellel aastal juba kaheksandat korda ning selle ettevõtmisega tahame juhtida inimeste tähelepanu jalgratturit ähvardavatele ohtudele ja näidata, mida igaüks saab ise teha selleks, et neid vältida.“ iseloomustas retke Julgestuspolitsei ülemkomissar Tõnis Sulu.

Peatuskohtades toimub rataste tehniline ülevaatus, parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks lisatakse helkureid ning räägitakse ohutust liiklemisest. Palade kooli juures ja Kärdlas korraldatakse vigursõidu võistlus, Kõpu külamäe läheduses tehakse korrastustöid. Koostöös kohalike omavalitsustega paigaldatakse uued postkastid neile, kes seda vajavad.

Huvilised saavad retke toimumise ajal kõikides peatuskohtades saata eritempliga kirju ja kaarte.

Ürituste ja peatuste toimumise kohad ja ajad:

10.07.2008
Heltermaa sadamas retke avamine kell 14.30
Palade koolimaja kell 15.30

11.07.2008
Kõrgessaare postkontor kell 09.30
Kõpu külamäel kell 12.00
Leisu koolimaja kell 16.00
Emmaste keskuses kell 17.30

12.07.2008
Kärdla keskväljakul kell 10.30
Käina ujula platsil võrkpallivõistlus ratturite ja kohaliku võistkonna vahel ja retke lõpetamine kell 15.30.

Esimene rattaretk toimus 2001 juulis. Start oli Haapsalus, mil läbi seitsme maakonna sõideti Viljandisse.

Hea ajakirjanik, oled oodatud rattaretkele! Teekonda ei pea kogu pikkuses läbi sõitma, sõitjatega võib ühineda igas peatuskohas. Kui kaasasõitmine tundub ülejõukäiv, siis tule kindlasti retke peatuspaikadesse.

Registreerimine ja lisainfo:
Inge Suder
AS Eesti Post pressiesindaja
tel 625 7292, GSM 50 39908
e-post inge.suder@post.ee

Annela Laaneots
Coca-Cola Hellenic Avalike suhete juht
tel 6503 131, GSM 5579 808
e-post annela.laaneots@cchellenic.com
Rattaretke info:
- Emmaste valla veebil
http://www.emmaste.ee/index.php?page=87 ... cle_id=167
- Käina valla veebil
http://www.kaina.hiiumaa.ee/events.php?nid=113
- http://www.hiiemaa.ee
http://www.hiiumaa.ee/?idc=1011128100073321000
- Tahan sõita ohutult 2008
http://rattaretk2008.blogspot.com/
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Re: Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Image

17.07.2009 - Täna stardib rattaretk „Tahan sõita ohutult”
http://www.post.ee/?id=8087
17.-18. juulil sõidavad Lääne-, Rapla- ja Harjumaa teedel Eesti Posti, Eesti Politsei, Eesti Piirivalve, Falck Autoabi, Coca-Cola Hellenic Eesti ja Regio ratturid eesmärgiga teadvustada, kuidas rattaga ohutult liigelda. Retk toimub juba üheksandat aastat ja sellest võtab osa üle saja ratturi.

„Teekonna vältel külastatakse postkontoreid ja tehakse koostööd kohaliku politsei esindajatega. 162 kilomeetrit pikale marsruudile jäävates külades ja linnades toimuvad üritused, kuhu oodatakse nii jalgrattureid kui teisi huvilisi. Heaks tavaks on saanud, et iga läbitava omavalitsuse territooriumil sõidavad kaasa kohaliku omavalitsuse esindajad. Seekord ühinevad meiega regionaalminister Siim Valmar Kiisler, Rapla vallavanem Aare Heinvee, Kohila vallavanem Hillar Kalmet, Risti vallavanem Rein Kruusmaa ja Saue aselinnapea Rafael Amos,“ kommenteeris retke Eesti Posti juhatuse liige Aavo Kärmas, kes ka ise rattaretkel osaleb.

„Rattaretk toimub sellel aastal juba üheksandat korda. Ettevõtmisega tahame juhtida inimeste tähelepanu jalgratturit ähvardavatele ohtudele ning näidata, mida igaüks saab ise teha selleks, et neid vältida. Eesti Posti kirjakandjad kasutavad posti laialikandmisel jalgrattaid ja turvalisuse teema on meie jaoks tähtis,“ lisas Kärmas.

Rattamatkal osaleb ka regionaalminister Siim Valmar Kiisler, kelle sõnul on ettevõtmine väga tervitatav. „Eesti teedel näeb veel üsna vähe rattaid ja seda suuresti ohutuspõhjustel. Taolised retked on hea algatus, et õpetada jalgratturitele, kuidas liikluses ohutult käituda ja samal ajal tuua teedele ka neid, kes tavaliselt autoroolis istuvad ja sellepärast rattasõidu ohte võib-olla vähem tajuvad, ”ütles Kiisler.

Kogu teekonna vältel (Risti-Laukna-Sipa-Märjamaa-Kaerepere-Alu-Hageri-Kurtna-Saue-Muraste) tehakse erinevates peatuskohtades kõikide huviliste jalgratastele tehnilist ülevaatust. Parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks lisatakse ratastele helkureid ning räägitakse ohutust liiklemisest, sealjuures kiivri kandmise vajalikkusest. Sotsiaalprojektina tehakse korrastustöid Laukna lasteaia mänguväljakul, kus värvitakse mängumaja ning uue ümbrise saab liivakast.

Huvilised saavad retke toimumise ajal kõikides peatuskohtades saata eritempliga kirju ja kaarte.

Esimene rattaretk toimus 2001. aastal, siis starditi Haapsalust.

Lisainfo http://rattaretk2009.blogspot.com/, rattaretke kaarti näeb http://www3.regio.ee:8080/rattamatk/
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Re: Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Eesti Posti uudisteveebilt
http://www.post.ee/?id=9259
1. juuli 2010 - Järgmisel nädalal algab rattaretk „Tahan sõita ohutult!“

Juba kümnendat aastat järjest korraldavad Eesti Post, Politsei- ja Piirivalveamet, Falck Autoabi, Coca-Cola Hellenic ja Regio ühist rattaretke, et teadvustada rattaga ohutult liiklemist ja liikluskeerises toimetulemist. Kümne aasta jooksul on liikluses hukkunud 144 jalgratturit.

Ühisüritus „Tahan sõita ohutult!” toimub sel aastal 9.–10. juulil, retkele stardib ligemale sada ratturit. Tänavu sõidetakse üle 200 km Lääne-Virumaa, Jõgevamaa ja Tartumaa teedel, kogu teekonna vältel külastatakse kohalikke postkontoreid, piirivalvekordoneid ja tehakse koostööd Politsei- ja Piirivalveameti esindajatega.

Marsruudile jäävates külades ja linnades toimuvad üritused, kuhu oodatakse kohalikke jalgrattureid oma kaherattalise sõbraga kontrolli. Heaks tavaks on saanud, et iga läbitava omavalitsuse territooriumil sõidavad meiega kaasa kohaliku võimu esindajad.

Peatuskohtades tehakse ratastele tehniline ülevaatus, parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks lisatakse helkureid, samuti räägitakse ohutust liiklemisest ja kiivri kandmise vajalikkusest.

Ootame kõiki huvilisi retke peatuspaikadesse, huvilised saavad kohalikes postkontorites saata ka retke eritempliga kirju ja postkaarte.

Ürituste toimumise kohad ja ajad: 9. juulil kell 9:15 Tamsalu postkontori kõrval olev park, 10:40 Väike-Maarja keskväljak, 13:00 Simuna spordihoone ees, 16:50 Vaimastvere, 18:00 Jõgeva linnavalitsuse esine plats; 10. juulil kell 12:00 Pala koolimaja staadion, 14:20 Kallaste keskväljak, 15:00 Alatskivi, 16:00 Lähte koolimaja juures, 17:40 Koosa.

Kui ratturid ei ole nendeks kellaaegadeks veel sihtkohta jõudnud, siis Falck Autoabi tehnilise abi masinad ja mehhaanikud on kindlasti juba kohal, et kõigi rattaid korrastada.

Vaata ka alates 1. juulist rattaretke kaarti: http://www3.regio.ee:8080/rattamatk/
Hetkel näitab viidatud veeb küll veel eelmise aasta rattaretke marsruuti, kuid loodetavasti see uuel nädalal uueneb ...
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Re: Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Vaata ka alates 1. juulist rattaretke kaarti: http://www3.regio.ee:8080/rattamatk/
Hetkel näitab viidatud veeb küll veel eelmise aasta rattaretke marsruuti, kuid loodetavasti see uuel nädalal uueneb ...
Õige aadress 2010. aasta rattaretke kohta:
http://www.regio.ee/rattaretk2010/

Teemakohane artikliviide ka:
Ohutud rattasõitjad startisid Virumaalt (Teet Suur) -- Virumaa Teataja 10.07.2010 19:16
http://www.virumaateataja.ee/?id=285953
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Re: Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Ago Papp saatis koopia rattaretkelt saadetud saadetisest:
Image
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Re: Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Uudis Eesti Posti veebilt:
http://www.post.ee/?id=10659
4. juuli 2011 - Rattaretk „Tahan sõita ohutult!“ stardib sel aastal Ida-Virumaalt

Juba üheteistkümnendat aastat järjest korraldavad Politsei- ja Piirivalveamet, Eesti Post, Falck Autoabi, Coca-Cola Hellenic ja Regio ühist rattaretke, et teadvustada ohutut liiklemist jalgrattaga ning rõhutada kiivri kandmise vajalikkust. Selle üheteistkümne aasta jooksul on Eesti liikluses Maanteeameti andmete kohaselt hukkunud 156 jalgratturit.

Ühisüritus „Tahan sõita ohutult!" toimub sel aastal 8.-9. juulil ja retkele stardib ligemale sada ratturit. Tänavu sõidetakse ca 200 km Ida-Virumaa teedel, kogu teekonna vältel aidatakse kohalikel elanike kontrollida nende rataste seisukorda, külastatakse kohalikke postkontoreid, piirivalvekordoneid ja tehakse koostööd Politsei- ja Piirivalveameti esindajatega. Heaks tavaks on saanud, et läbitava omavalitsuse territooriumil sõidavad retke kaasa kohaliku võimu esindajad.

Kuna uues liiklusseaduses on alates 1. juulist kiiver alla 16-aastastele ratturitele kohustuslik, siis on käesoleva aasta Rattaretk võtnud just selle sõnumi levitamise enda südameasjaks.

Margus Kotter Politsei- ja Piirivalveametist sõnas: "Rattaretk on saanud hüvaks traditsiooniks, mis aitab ohutut liiklemist propageerida. See on hea viis uue liiklusseadusega harjumiseks ning sellega tutvumiseks. Kutsume jalgrattureid üles kasutama liikluses alati kiivrit ja helkurvesti, sest see on teie enda ohutuse huvides. Loodame, et Rattaretk aitab eestimaalastel end uue seadusega paremini kurssi viia ja tõstab inimeste teadlikkust liiklusohutuse olulisusest."

Peatuskohtades tehakse kõikidele huvilistele ka ratta tehniline ülevaatus, parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks lisatakse helkureid, samuti räägitakse ohutu liiklemise põhimõtetest. Ootame kõiki huvilisi retke peatuspaikadesse, et kontrollida oma ratta ohutust ja tehnilist seisukorda ning soovi korral saavad huvilised saata kohalikes postkontorites ka retke eritempliga kirju ja postkaarte.

Kõik Rattaretkel osalejad kannavad kollas linti, et avaldada toetust keerulises olukorras kaasmaalastele Liibanonis.

Ürituste toimumiskohad ja -ajad:

8. juulil: 9.00 - Jõhvi, Keskväljak; 13.45 Kohtla-Järve, spordihoone väljak; 20.00 Narva-Jõesuu, bussijaama juures.

9. juulil: 9.30 Narva, Peetri plats; 20.00 Alajõe, poe parkimisplats.

Kui ratturid ei ole nendeks kellaaegadeks veel sihtkohta jõudnud, siis Falck Autoabi mehhaanikud on kindlasti kohal, et kõigi rattaid korrastada.

Rattaretke marsruut: Jõhvi - Kohtla-Nõmme kaevanduspark - Kohtla-Järve (VKG OIL) - Ontika - Valaste - Toila - Sillamäe (Silmet) - Narva-Jõesuu - Narva - Eesti Soojuselektrijaam - Poruni ürgmets - Gorodenka - Kuningaküla - Permisküla - Jaama - Alajõe
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Re: Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Eesti Posti uudis
http://www.post.ee/?id=10662
8. juuli 2011 -Sada ratturit stardib Ida-Virumaa rattaretkel „Tahan sõita ohutult!"

Jalgrattaga ohutult sõitma ja kiivrit kandma kutsuv üritus toimub 11. korda. Ühise rattaretke korraldavad Politsei- ja Piirivalveamet, Eesti Post, Falck Autoabi, Coca-Cola Hellenic ja Regio. Jalgratturite ohutusele pühendatud ettevõtmine on endistviisi aktuaalne, viimase üheteistkümne aasta jooksul on Eestis Maanteeameti andmete kohaselt hukkunud 156 jalgratturit.

8.-9. juulil sõidetakse ca 200 km Ida-Virumaa teedel. Kuna uues liiklusseaduses on alates 1. juulist kiiver alla 16-aastastele ratturitele kohustuslik, siis on käesoleva aasta rattaretk võtnud just selle sõnumi levitamise enda südameasjaks.

Jõhvi vallavanem Tauno Võhmari meelest ei ole ohutust meie liikluses kunagi liiga palju. „See ei ole ainult sajakonna inimese ratastega väntamine punktist A punkti B, vaid osa ühiskondlikust vastutusest, mis juhib tähelepanu sellele, et meie kõigi turvalisuse huvides on olla liigeldes viisakas ning jälgida enda ja teiste ohutust,“ lausus Võhmar.

Kutsume jalgrattureid üles kasutama liikluses alati kiivrit ja helkurvesti. See on hea viis uue liiklusseadusega harjumiseks ning sellega tutvumiseks.

Retke peatuskohtades tehakse kõikidele huvilistele ratta tehniline ülevaatus, parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks lisatakse helkureid, samuti räägitakse ohutu liiklemise põhimõtetest. Kõiki huvilisi oodatakse peatuspaikadesse, et kontrollida oma ratta ohutust ja tehnilist seisukorda, soovi korral saavad huvilised saata kohalikes postkontorites ka retke eritempliga kirju ja postkaarte.

Matkajad külastavad ka kohalikke postkontoreid ja piirivalvekordoneid ning teevad koostööd Politsei- ja Piirivalveameti esindajatega. Heaks tavaks on saanud, et läbitava omavalitsuse territooriumil sõidavad retke kaasa kohaliku võimu esindajad.

Ürituste toimumiskohad ja -ajad:

8.juulil: 9.00 - Jõhvi, Keskväljak; 13.45 Kohtla-Järve, spordihoone väljak; 20.00 Narva-Jõesuu, bussijaama juures.

9. juulil: 9.30 Narva, Peetri plats; 20.00 Alajõe, poe parkimisplats.
Kui ratturid ei ole nendeks kellaaegadeks veel sihtkohta jõudnud, siis Falck Autoabi mehhaanikud on kindlasti kohal, et kõigi rattaid korrastada.

Rattaretke marsruut: Jõhvi - Kohtla-Nõmme kaevanduspark - Kohtla-Järve (VKG OIL) - Ontika - Valaste - Toila - Sillamäe (Silmet) - Narva-Jõesuu - Narva - Eesti Soojuselektrijaam - Poruni ürgmets - Gorodenka - Kuningaküla - Permisküla - Jaama - Alajõe

Kõik rattaretkel osalejad kannavad kollast linti, et avaldada toetust keerulises olukorras kaasmaalastele Liibanonis.
Evelin Ilvese tervitus täna 11. korda startivale rattaretkele "Tahan sõita ohutult".
http://et-ee.facebook.com/note.php?note ... 2&comments

Jõhvi vald: Ohutut liiklemist propageeriv rattaretk stardib Jõhvist
http://www.johvi.ee/?q=ru/node/541

Narva: Rattaretk „Tahan sõita ohutult!”
http://www.narva.ee/ee/linnakodanikule/ ... /page:3683
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Re: Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

[filateelia:5678] Hiline uudis rattaretkest
5.07.2013 19:20
Tere!

Äsja eetris olnud Aktuaalne Kaamera
http://etv.err.ee/index.php?03346#.UdbtZm030bA
näitas videolõiku täna Tartust startinud järjekorras juba 13. rattaretkest "Tahan sõita ohutult"

Internetis asja uurides selgus, et kõige varem oli asjakohane pressiteade olemas Tartu linna veebil:
pressiteade 1.07.2013
Rattaretk "Tahan sõita ohutult!" propageerib ohutut rattaga liiklemist
http://www.tartu.ee/index.php?page_id=3 ... enDocument

Korraldajad teavitasid sellest alles eile, 04.07.2013:

Politsei ja Piirvalveamet
Rattaretk “Tahan sõita ohutult!“ liigub sel aastal Tartu-, Põlva- ja Võrumaa teedel
https://www.politsei.ee/et/uudised/uudis.dot?id=276820

Eesti Post uudis
http://www.post.ee/?id=11767
4. juuli 2013 – Rattaretk «Tahan sõita ohutult!» liigub sel aastal Tartu-, Põlva- ja Võrumaa teedel

Homme, 5. juulil stardib Tartu raekoja platsilt juba 13. korda rattaretk «Tahan sõita ohutult!», millega propageeritakse ohutut jalgrattaga liiklemist.

Eesti Posti, Politsei- ja Piirivalveameti (PPA), Falck Autoabi, Coca-Cola Hellenic Eesti ja Regio ühisel retkel osaleb sadakond ratturit. Tänavu sõidetakse läbi ligi 200 km Tartu-, Põlva- ja Võrumaa teid. Külastatakse teele jäävaid vaatamisväärsusi, nagu Leevaku hüdroelektrijaam, Räpina paberivabrik ja Eesti kõige idapoolsem paik Saatse.
Rattaretke peatuspaikades saab kontrollida enda ratta tehnilist seisukorda, ohutu liiklemise tagamiseks jagatakse helkureid, räägitakse ohutu liiklemise põhimõtetest.
Käesoleval aastal on vigastada saanud 55 ja hukkunud kolm jalgratturit. Eelmise aasta sama aja seisuga oli vigastada saanud 61 ja hukkunud neli jalgratturit. Lõuna prefektuuri teeninduspiirkonnas on tänavu vigastada saanud 22 jalgratturit, eelmisel aastal 17 ratturit. Lõuna-Eesti teedel jalgrattureid hukkunud ei ole.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissari Ove Saare sõnul sõltub jalgratturite ohutus liiklejate tähelepanelikkusest ja oskusest üksteisega arvestada.
«Ratturid on liikluskeerises nõrgemaks pooleks, ometi saavad nad oma ohutuse huvides palju ära teha. Seda eelkõige end võimalikult nähtavaks tehes, kiivrit ja tehniliselt korras ratast kasutades ning ise liiklusreegleid järgides. Autojuhtide roll on aga Õppida teadlikult kahe-rattalisi märkama,» ütles Ove Saar.

Ürituse korraldaja Indrek Raig Eesti Postist ütles, et rattaretk on suurepärane võimalus inimestele meelde tuletada ohutu liiklemise tähtsust.
«Kuna ka meie töötajad läbivad iga päev ratastega tuhandeid kilomeetreid, on meile väga tähtis, et kõik inimesed mõistaksid, kui oluline on liiklusseaduse järgimine ning ohutu jalgrattaga liiklemine,» lausus Indrek Raig.

Rattaretk algab 5. juulil kell 11 Tartust ning selle avab Tartu linnapea Urmas Kruuse, kes sõidab retke kaasa linna piirini.
Ootame kõiki huvilisi retke peatuspaikadesse, kus saab kontrollida oma ratta ohutust ning soovi korral saavad huvilised saata kohalikes postkontorites ka rattaretke eritempliga kirju ja postkaarte.

Peatuspaigad ja -ajad

• Reede, 5. juuli

10.30 Tartu raekoja plats
12.15 Kavastu
13.15 Võnnu
13.55 Issaku
14.45 Ahja
16.15 Mooste
17.35 Leevaku
18.25 Räpina
20.35 Värska

• Laupäev, 6. juuli

10.45 Saatse
12.40 Koidula raudteejaam
14.30 Obinitsa
16.00 Lindora
17.45 Vastseliina
19.00 Meremäe

Kui ratturid ei ole nendeks kellaaegadeks veel sihtkohta jõudnud, siis Falck Autoabi mehhaanikud on kindlasti kohal, et huviliste rattaid korrastada.

Info: PPA pressiesindaja Tuuli Härson (tel 5554 0727), Eesti Posti kommunikatsioonispetsialist Kadri Tonka (tel 5664 3972), Coca-Cola Hellenic Eesti avalike suhete juht Nele Normak (tel 5865 1441).
Tekstis olev viide eritempli kasutamise kohta on ilmselt ekslik. Küllap on tegelikult kasutusel kõrval- või suveniirtempel nagu see ka varasematel aastatel on olnud.

Vaata teemat filateelia foorumis
viewtopic.php?f=5&t=229

Vabandan uudise "maha magamise" pärast! Ehk mõni templihuviline siiski homme jõuab jaole ...

Oleks väga hea, kui keegi saab aidata rattaretke templi pildiga, mille meelsasti eelpool nimetatud foorumiteemale lisaksin. Seda võib oskaja muidugi ise ka teha, kuid olen valmis abiks olema.
Tegelikult käib see ka kahe eelmise aasta templi pildi kohta -- needki foorumiteemas praegu kahetsusväärselt puudu.
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Re: Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Taaskord jõudis info minuni hilinenult :-(
Aga olgu see siiski lisatud.

Põltsamaalt stardib reedel rattaretk “Tahan sõita ohutult” -- Põltsamaa.info 08.07.2014 21:47
http://poltsamaa.info/index.php/755-pol ... ]Rattaretk “Tahan sõita ohutult” stardib Põltsamaa lossihoovist 11. juulil ning lõppeb 12. juulil Järveveere puhkemaja juures.

Retk toimub neljateistkümnendat korda ning propageerib ohtutut jalgrattaga liiklemist. Retke eesmärgiks on juhtida autojuhtide ja meedia tähelepanu jalgratturite ohutule liiklemisele suurematel maanteedel. Samuti olla eeskujuks, kuidas peaks olema jalgrattur liikluses varustatud, hästi nähtav ning kuidas peaks sõitma suure liiklusega maanteedel grupis. Kõikides suuremates peatuskohtades pakutakse kohalikele inimestele võimalust tasuta kontrollida oma kaherattalise sõbra korrasolekut ning vastavust seaduses toodud nõuetele. Koostöös Maanteeametiga jagatakse lastele tasuta ohutusvarustust nagu kiivrid, helkurid, tuled jne.

Rattaretk „Tahan sõita ohutult“ toimub kuue Eesti suurettevõtte koostööprojektina. Kaasa sõidavad Omniva, Coca-Cola HBC, Regio, Falck Autoabi, Politsei-ja Piirivalveameti ning Maanteeameti töötajad. Ühisel retkel osaleb sadakond ratturit, kes läbivad ümber järve üheskoos ligi 200 kilomeetrit teid. Ratturid põikavad läbi Põltsamaalt, Tartumaalt, Valgmaalt ja Viljandimaalt. Lisaks nimetatud ettevõtete esindajatele osalevad retkel ka esindajad kohalikest omavalitsustest.

Rattaretkega seoses annab Eesti Post välja erilahendusega postkaardi ja postmargi, mida saavad saata vaid retkel osalejad. Rattaretke eritemplit on võimalik saada Elvas 12. juulil kell 9.10-9.30, kui matkaseltskond teeb peatuse Elva postkontoris.

Teise päeva lõpus jõuavad ratturid Välustesse Pariisi erihooldekodusse, kus aidatakse sealseid elanikke heakorratöödega.

Ootame kõiki huvilisi retke peatuspaikadesse Põltsamaale, Kolga-Jaani, Elvasse ja Rõngusse, kus saab kontrollida oma ratta ohutust.

Ürituste toimumiskohad ja -ajad:
11. juuli
9.15 start Põltsamaa lossihoovis;
9.00-10.00 rataste kontroll Põltsamaa lossihoovis
11.00-12.00 rataste kontroll Kolga-Jaani kaupluse juures

12. juuli
9.00-10.00 rataste kontroll Elva Konsumi juures
9.10-9.45 postkaartide saatmine Elva postkontoris
11.00-12.00 rataste kontroll Rõngu keskväljakul[/quote]Veel samal teemal:

Homme stardib rattaretk "Tahan sõita ohutult!" -- http://www.DELFI.ee 10.07.2014 09:24
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=69329781

Politsei- ja Piirivalveameti uudis 10.07.2014: Rattaretk „Tahan sõita ohutult!“: tänavu pole liikluses hukkunud ühtegi jalgratturit
http://www.politsei.ee/et/uudised/uudis.dot?id=349383
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Re: Rattaretk "Tahan sõita ohutult!"

Post by elmo »

Eesti Postmargi lahkel kaasabil saan tutvustada 14. Jalgrattaretke kõrvaltemplit
Image
ja Minu Marki
Image

Kujundas need Indrek Ilves.
Post Reply

Return to “kõrval- ehk suveniirtemplid”