Kauplemine kokkutulekutel?

Siia võiks postitada filateelia-alaseid küsimusi ja probleeme, millele kogenumatelt kommentaari soovitakse või siis häid nõuandeid, mis ka huvikaaslastel kasulik teada võiks olla
Post Reply
ToivoK
Posts: 120
Joined: 03.03.2006 17:36

Kauplemine kokkutulekutel?

Post by ToivoK »

Kuna on plaanis järgmisele Tartus toimuvale kogujate kokkutulekule minna, tekkis ka mõte müüki proovida ja võtta kaasa mõned austraalia margid, Nõukogude ümbrikud ja saksa paberrahad (1930ndad). Aga küsimuseks on, kuidas seal kauplemiseks lauda saada. Palju maksab üks koht, kus ja kuna tuleb registreerida, mis on tingimused? Ja kui kokkutuleku ametlik algus on kl 9.00, siis mis kell kõige varem seal keegi korraldaja kohal on? Kuna kaugelt tulek, peaksin veidi varajasemal ajal kohale ilmuma ja ei tahaks end kinniste uste tagant leida.

Tänud ette igasuguse informatsiooni, abi ja nõu eest!
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Kauplemine kokkutulekutel?

Post by elmo »

Tere!
Kokkutulekut korraldab Tartu Filatelistide Selts
http://www.tartu.filateelia.ee/
ja kohe kindlasti jagavad nad igale huvilisele meelsasti selgitusi ...
ToivoK
Posts: 120
Joined: 03.03.2006 17:36

Post by ToivoK »

Õige jah, ununes :oops: Tänud!
ToivoK
Posts: 120
Joined: 03.03.2006 17:36

Post by ToivoK »

Mõned küsimused oleks veel ja need ei puuduta konkreetselt kokkutulekut, vaid üldist hinnapoliitikat. Siin varasema küsimuse peale rariteetidest mainiti, et neid kataloogi hindu ei maksa üks-ühele võtta. Hüva, loogiline, aga mis %-ga siis arvestama peaks keskmiselt? Sõltub muidugi see konkreetsest margist või seeriast, toon ühe näite. Tempeldatud Pätside seeria, täielik (ka roheline 6 sendine ja mõlemad 15 ja 18 sendised). Kataloogi järgi on üks hind, kiire arvutuse peale 105,5€ kui ma ei eksi. Mis on siis reaalne turuhind, millega need viimasel ajal liikunud on? Või näiteks puhas sari Estland/Eesti 1941. see haakristiga mark saksa okupatsioonist Eestis. Kataloogi hind 50€, aga reaalne? Siis teaks, mida kaasa võtta ja ka mida enam-vähem küsida.

Edit: eksisin, on olemas kõik variatsioonid, ka mõlemat tüüpi sinised 15 sendised (valge ja hall paber), seega kataloogi järgi oleks hind kokku seerial 154,5€ (18 marki).

Lisaks veel, et kataloogiks Eesti Estland Estonia 1918-1940 Michel Nord- und Nordwesteuropa 2005/2006, ja võin eksida hindade osas (et kas need ongi eurodes või peab veel mingi jagajaga korrutama vms).

Olen tänulik igasuguse informatsiooni eest!

Samuti, ehk oskab keegi öelda, kas kokkutulekutelt oleks võimalik ka osta konkreetselt Eesti rariteetsemaid marke (defektseid jne) käsitlevat kataloogi (pigem siis selle koopiat)?
Luciano
Posts: 11
Joined: 23.10.2007 20:44
Location: Tallinn
Contact:

Post by Luciano »

Üks hea koht hindadega tutvumiseks on Osta.ee keskkond. Sealt näed ära tegeliku hinna millega asjad turul liiguvad. Nimelt tavaliselt lähevad kallimad Eesti margi müüki alghinnaga. Samuti võid sorida e-bay saksa lehekülgedel (mitmed müüajad on samad kes Eesti ostas). Seal on just eriti palju neId okupatsioonimarke. Hinnad ilusti paigas. Pätsu kogu sari on tavaliselt alla 20 euri. Harva küll saada aga, ega ta üle 300.- pole Eestis ka olnud.

Haakristi margid kui on mnh siis samuti 12-20 euri. Mitte enam. Kustutatult on need kallimad.

Ehk siis enne müügi algust tee korralikult luuret kolmes eri kanalis: 1. oksjonikeskkonnad (osta, e-bay); 2. filateeliakauplused (nendes on tavaliselt kataloogihinnad); 3. kokkutulekud.

Nii saad parima pildi. Hetkel ise olen ca aasta juba eemal olnud oksjonites ja väga täpseid hindasid pakkuda ei oska aga kui konkreetseid küsimusi on siis küsi aga. Ehk leiame koos vastused.
ToivoK
Posts: 120
Joined: 03.03.2006 17:36

Post by ToivoK »

Tänan väärt nõu eest! Osta.ee-d juba jah pikemat aega jälgitud, samuti eBay-d (saksa ja usa). Igatahes tänud. Eesmärk polegi ju ratsa rikkaks saada vaid ikka olemasoleva väärtust hinnata ning teatud määral on vajalik ka kerge müük kulude katteks, mis hobiga seonduvad.
Kindlasti küsin kui hädas, tänan!
Post Reply

Return to “Filateelia-alased küsimused, vastused ja nõuanded”